Wat is CrossFit

CrossFit is een ‘back to basic’ trainingsmethode die verschillende sporten – zoals gewichtheffen, hardlopen, roeien, strongman en oefeningen met het eigen lichaamsgewicht – combineert in één trainingsvorm. Crossfit is rauw, stoer, no-nonsense en bedoeld voor iedereen die écht fit wil worden.

Uitgangspunt is dat het lichaam als geheel wordt getraind zonder bepaalde spiergroepen te isoleren. Het lichaam wordt op een manier belast zoals het ook in het dagelijks leven wordt belast. Dit noemen we functionele bewegingen.

Deze functionele bewegingen worden op een telkens wisselende manier op  hoge intensiteit uitgevoerd. De trainingen, onder begeleiding van een of meer gediplomeerde coaches, bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte en een intensieve training (‘Workout Of the Day’) Deze ‘WOD’ is aan te passen naar een ieders individuele niveau. Crossfit is dus voor iedereen… Je moet alleen niet bang zijn voor een potje hard werken.

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van onder andere halterstangen, dumbbells, kettlebells, , zandzakken, medicinballen , touwen en pull up stangen. De oefeningen bestaan uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals duwen, trekken, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Doordat bij CrossFit een maximale hoeveelheid spiermassa wordt aangesproken, zijn de resultaten bij regelmatige beoefening verbluffend.

CrossFit verhoogt je kracht, conditie, lenigheid en algemene fitheid, verlaagt het vetpercentage en laat spiermassa groeien. Consequente beoefenaars van CrossFit ontwikkelen het meest veelzijdige, atletische en vooral bruikbare lichaam van alle sporters. Klaar voor alles wat er op je pad kan komen!

De laatste jaren maken we bij CrossFit Schagen veelvuldig gebruik van de principes van StrongFit. Dit is een trainingsmethodiek die veel gebruik maakt van Strongman materialen en er op is gebaseerd een zo gebalanceerd mogelijk lichaam op te bouwen.