Veelgestelde vragen

Is CrossFit voor iedereen?

Ja, doordat binnen een workout alle oefeningen in moeilijkheidsgraad, naar boven of beneden, kunnen worden aangepast kan iedereen meedoen. Wij als trainers zorgen er voor dat iedere deelnemer op een veilige manier deel kan nemen.

Is CrossFit ook geschikt voor ouderen?

Zeker! Juist op latere leeftijd is het van belang om een aktiviteit te doen die gevolgen van het ouder worden zoals het verliezen van spiermassa en vermindering van de botdichtheid tegengaat. CrossFit is hiervoor zeer geschikt. Je bent dus nooit te oud om te beginnen.

Is een CrossFit training altijd hetzelfde?

Nee..!! Het tegenovergestelde is waar; Iedere traing is anders. Hierdoor went ons lichaam niet aan de prikkels die het krijgt. Dit zorgt voor de enorme resultaten die regelmatig CrossFit beoefenen oplevert. Daarnaast blijft het hierdoor iedere keer weer boeiend en uitdagend.

Waarin verschilt CrossFit van andere sporten?

Doordat CrossFit allerlei elementen uit verschillende sporten met elkaar mixt wordt ons lichaam zeer divers belast. Hierdoor ontstaat een lichaam (en geest)met een zeer hoge algemene fitheid, klaar voor bijna alles wat er in het leven op je pad komt.

Waarom zitten er zo weinig rustpauzes in een workout?

Een CrossFit workout is kort en intensief. Hierdoor zijn er in het lichaam bepaalde hormonale reacties die zorgen voor het verbranden van vet en het aanmaken van spierweefsel. Ook gaat het rust-energieverbruik van het lichaam omhoog.(verhoogt metabolisme). Overigens duurt een CrossFit training een uur en bestaat uit warming-up, technisch gedeelte en de WOD [Workout of the day].